Pandemonium NJD 2015

Philip Engbersen - 14 februari 2015

Het Boordhuis, vergadercentrum voor de High-end vergadertijgers en gerund door de familie van der Grinten, maakt vergaderen tot een luxe. Afgelopen weekend echter bood het onderdak voor het Nieuwjaarsdiner van Pandemonium. Én het gaf het NJD het exquise karakter wat van een Nieuwjaarsdiner verwacht mag worden. In dit zeer luxe verblijf werd namelijk een Walkingdinner geserveerd aan het dispuut. Voor degene die er niet bij was, bij een Walkingdinner wordt gedineerd zonder een vaste plek aan een tafel, maar overal gaande en staande.

Het eten, rond gediend door de lieftallige tweelingzus van Berend en haar compagnons smaakte uitstekend en tilde het NJD naar een zeer hoog gastronomisch niveau. Speciaal voor de dorstige Pandemonen werd het bier rond geserveerd door onze gastheer Alex, AKA “Alex Bierservice”. Kortom het was goed toeven daar in Nuenen.

Dat ook de Praeses ons op het laatste moment verblijdde met zijn gezelschap mag gerust genoemd worden. Hij had immers de wintersport eerder afgebroken en zijn vriendinnetje met haar geblesseerde arm speciaal ervoor achtergelaten. Hetzelfde geldt voor Rinke de Wilde die na meerdere jaren weer eens aanwezig was bij het NJD, Hulde!

Naast een donderende speech van de Praeses, waarin onder andere de ondernemingsdrang van het dispuut en haar leden werd geroemd, Vo! Was er ook nog een speech van een oud praeses. Emile kondigde namelijk de lang verwachte, meermaals verguisde en ten slotte toch roemrijke, tweede almanak van Dispuut Pandemonium aan! De almanak waar Martijn en hij zo lang aan gewerkt hebben werd zeer goed ontvangen door het dispuut. Dit is ook geen wonder, want compleet met uitklap- en likpagina kan hij zich zeker meten met zijn enige voorganger!

Tijdens dit vermaak werden de gangen van het Walkingdinner rondgebracht en smikkelde menig Pandemoon van zijn cockiejes, truffelsoep of boeuf bourgignon.
Na het eten en de almanak was er nog ook nog ander “vermaak” geregeld voor degene die dat nodig hadden. Voor de mensen die een strippende zus van Berend hadden verwacht toen ze vermaak lazen in het programma, zij werden helaas teleurgesteld. Het Casino Royal Pandemonium ontstond in een mum van tijd, wat de toch al rijkelijk bedeelde Pandemonen aanzette om hun zuurverdiende centen direct weer over de balk te smijten. Dit paste gelukkig geheel bij het imago van het Dispuut, wat soms wel eens liefkozend het “Zwarte gat” wordt genoemd waar al je geld in verdwijnt.

Toen iedereen genoeg geld had verloren werd er gang gezet naar het centrum van Eindhoven, alwaar in club Meneer van Ardenne/Heidstra de voetjes van de vloer gingen. Echter om ook nog even een klein beetje van de carnavalssfeer te proeven waar het warme zuiden van Nederland zo om bekend staat, werd ook nog even een echte carnavalskroeg aangedaan waar de Snollebollekes wellustig dansten. Dat de carnavalssfeer niet op iedereen was overgedragen bleek toen Berend iedereen als een groep weer naar huis wilde transporteren. Dit bleek een onmogelijke opgave. Gelukkig was de dönertent net lang genoeg open om een aantal pandemonen nog te voorzien van die o zo nodige nachtelijke snack. En zo eindigde het NJD 2015 in de kleine uurtjes.

De organisatie van het NJD 2015 mag zich op de borst kloppen. Berend en Jelle, bedankt! Het was fantastisch!

Geef een reactie