Red Bull Paper Wings

Emile d'Angremont - 20 april 2015

Zondag was een leuke dag.
Onze eigen Frank Brikkemeer was uitgenodigd voor de nationale finales van de Red Bull Paper Wings. Hoe hij dat nou weer had klaargespeeld? Door een papieren vliegtuigje te vouwen en die 16 meter door de kantine van de Horst te gooien. Nou is dat op zich geen opmerkelijkheid, Frank gooit wel vaker dingen door de kantine, maar deze keer stond er een dj, neger in pilotenpak en hipster met een meetwiel bij. U weet, Red Bull is niet onbekend met het smijten met geld.
Met deze wetenschap in het achterhoofd gingen we gisteren dan ook graag met Frank mee om hem mentaal te ondersteunen voor de finale. En om totale escalatie te voorkomen, dat spreekt voor zich.
Om 11 uur ’s morgens vertrok er een touringbus vanaf station drienerlo richting de IJ-hallen in Amsterdam. We werden begeleid door twee Red Bull bimbo’s in stewardessen pakje, die ons voordat we vertrokken natuurlijk nog even een drankje aanboden. Bij navraag bleken er ook mixjes te zijn. Het was de eerste keer van de dag dat we ijdele hoop hadden op de benodigde alcohol.
De bimbo’s gingen ons voor in een klein autootje met zo’n enorme blik Red Bull achterop. Het was absoluut belangrijk dat de bus achter het autootje bleef. Alles voor de name branding.
De IJ-hallen bleek een enorme, koude, verlaten scheepsloods te zijn waar een papieren vliegtuigjes baan was geplaatst en wat camping toiletten. Ook zagen we weer dezelfde dj, neger in pilotenpak en hipster met een meetwiel lopen, die er toen in de horst ook bij waren. Om de dorst te lessen waren er Red Bull cocktails, wederom zonder alcohol, en om de honger te stillen stond er een friet kraampje waar je voor €3 een puntzak friet kon kopen. Dat was het dan, hier moesten we het een middag mee doen.
Al vrij snel was Frank aan de beurt. Hij gooide een personal record van bijna 20 meter, wat genoeg was voor een derde plek. Even later verscheen zijn naam, inmiddels correct gespeld, in het groen op het scherm. Frank stond in de finale van de finale! Nu nog eerste worden en dan was die ticket naar Salzburg, waar de internationale finale gespeeld zal worden en waar het allemaal om te doen was, in de pocket.
De dj draaide weer dezelfde beats, de neger in pilotenpak riep weer “laat je horen voor…” en er werd met een op afstand bestuurbaar vliegtuigje gevlogen op de melodieuze klanken van Johann Strauss. Zo schreed de middag voort. Aan het einde bleek Frank helaas niet voor een stunt te kunnen zorgen, de winst ging naar ene Chuan. Inderdaad, een Aziaat. Moeten ze ons alles afnemen?
Toen was de show afgelopen en werd er eindelijk wat bier uitgedeeld. Wel als eentje voor onderweg trouwens, want we moesten gelijk weer oprotten. De Red Bull had ons geen vleugeltjes gegeven en in de bus terug vielen we heerlijk in slaap.
Nu ik er zo op terugkijk vraag ik me af of de hele middag niet eigenlijk gewoon een grote droom was. De website van het kampioenschap doet in ieder geval geen verslag van zijn daadwerkelijke deelname (http://www.redbullpaperwings.com/Countries/Netherlands/Resultaten.html?no_cdn=1). Frappant…

Geef een reactie